12 Mart 2012 Pazartesi

zeynepverayı tvden uzak tutmak 1

hayırlı haftalarrrr dostlarrr ben geldimmmm.... zeynepvera yine uyumuyooor  çok uykum var nerde sızsam diye bakıyrumm ne zaman düzenli uyur bu çocuk yaaa...  sevgili fatma sormuştu zeynebi evde nasıl oyalıyorsun diye tv izletmemek için, bende post hazırlamaya söz vermiştim başlıyorumm .. yanlız iki bölümde  yayınlıcam bu bölüm ev işlerini beraber yapmamızla alakalı diğer bölümde faliyetlerden, oyunlardan bahsedicemm bide eğer ben çocuğu bırakıyım kendi oynasın ben işime bakayım diyorsanız  yanlış adrestesiniz, çünkü hemen hemen herşeyi beraber yapıyoruzz ...

1. ben zeynepveraya dua öğretiyorum biliyorsunuz bu duaları yemek yaparken öğretiyorum en çok yanıma sandalye koyuyorum beni izliyor yaptığım yemeklerin malzemelerini attırıyorum böylelikle sıkılmıyor bide yemek bitince dede baba babane falan aranıp ne yemek yaptığımızı söylüyoruz :) o yaptı ya övüyooo kendini bu işlem şöyle bir işede yaradı yemediği yemekleri ben yaptım  diyerek yemeğe başladı :)
2. ev işlerine zeynebide katıyorumm ben süpürüyorumm o toz alıyo, yer siliyoo (tabi arkasından bende )çamaşır yıkarken  makinayı çalıştırıyor, çamaşır katlarkende çorapları sen ayır diyorumm yada kendi çamaşırlarını bul diyorumm bunlar oyun gibi geliyor ona banada yardımı oluyooo ve boş kalmadığı için tv yi aramıyor.
3. hergün dans ediyoruzz genelde öğle uykusuna yakın dans edersek daha uzun uyuyorr .. mesela ben bi kaç gündür koşu bandına çıkıyordumm ben orda dans ediyorumm oda odanın içinde bnada karışmıyo böylece dans ederken..
 4. bulaşık makinasını boşaltırken kaşıklığı zeynebe boşalttırıyorumm ( tabi bıçakları ayırıp) , alışveriş poşetlerini beraber düzenliyoruz o torbadan çıkarıyoo bana getiriyoo ben kaldırıyorumm yerine :) baya kullanıyorumm çocuğu yaaa :)

             anlatırken ne kadar eğlenceli geldi bilmiyorumm ama gerçekten eğleniyorsunn ve çocuk yanında olduğu içinn bişeyler öğretebiliyorsun, hem işlerinide yapıyorsun ayrıca çocukta bu benim görevim durumu oluşuyor mesela kaşıklık benim görevimmm diyooo buda iii bişey dimi...  sıkılmadan okunsun diye kısa yazmak istedimm olmadı..  bu yaptıklarımm zeynebi tv den bir adım uzakta tutuyoo ( bu arada gündüz bu işler yapılırken tv kapatmayı unutmayınn yoksa kaçar gider bebişinizz :)
 
   

4 yorum:

  1. saol canım yaaa.çok makbule geçti.aslınsa bende elimden geldiğince ev iş lerine dahil ediyorum aslında ben etmesemde o kendini dahil ediyo.bizimki bulaşıkmakinasının tamamını boşaltıyo:)kız olmasının artısı vardır mutlaka sana benımkı çok hareketli.ama bazende unutuyorum dahil etmeyi mesela az önce evi süpürüyorum rahat bırakmadı benı,keşke eline toz bezini versem çok seviyo baan yardım etmeyi.devamını bekliyorum:)9

    YanıtlaSil
  2. NE DEMEK CANIM SENDE SÖYLE BENDE FAYDALANIYIMM. aslında çocuklar bizden yeterli ilgiyi görmeyince tv ye yöneliyoo maşallahhh senin ki makinanın tamammını boşaltıyormuşş benim ki bi kaç tabak kırdı ben tabakların soyu tükenmesin diye sen kaşıklığı boşalt dedimm :) fatma benim ki giderek daha ii toz almaya başladı ver eline toz bezini ooohhh yaşasınn küçük yardımcılarımız :)

    YanıtlaSil
  3. :)))) bana vermeden bırakmıyo tabakları ama her an tetikeyim en çokta makınanın kapağına cıkıp üst gözü boşaltmayı seviyo.birde mikser çalıştırmayı :)ooy oyy zor ama.baze bırakıyorum knedi haline sonra pişmanlık.birde yenikelimeler öğrenmeyi seviyo ben söylüyorum tekrarlıyo:)senın fıstık kaç yaşında

    YanıtlaSil
  4. ay benimn ki mikserden arkasın bile bakmadan kaçıyor canımm kaldırmadan mutfağa girmiyo :) zeynep ikibuçuk yaşında zeynep daha küçükken oda bayılıyordu şimdi dua şarkı gibi daha uzun şeylere yöneldi senin ki kaç yaşındaydı.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...