20 Haziran 2012 Çarşamba

kışa hazırlık

insanoğlu işte ne yapıcaksın kışınn yazı özler, yazı ister yazında kışı.. yok yok daha kışı özlemedimm ama kışada hazırlık yapmak lazım dimi :) dün 10 kilo bezelye aldım zeynebimle beraber ayıkladık bezelyeleri çok beğenince anneme 10 yengeme 10 ve kayınvalidemede 10 kilo aldım anneminkileri doğru yazlığa  gönderdimm kaldım kayınvalidemle benim bezelyelerle başbaşa 20 kilo bezelye ayıkla ayıkla bitmedi fenalık geçirecektim yahuuu :) saat 10 da daha ayıklamaya devam ediyordum İlknur aradı dışarı çıkalım mı diye ben zaten nereye gidelim modunda yaşadığım için bütün işi gücü bırakıp dışarı çıktık saat 12 de döndük saat 3te ancak bitirdim bende bezelyelerimi :)

birazda tarif:  önce ayıklıyoruz arkadaşlarrr ben yıkamadan poşetliyorum kullanacağım zaman yıkıyorum yıkayıp koyduğunuz zaman pişirdiğinizde kabukları soyuluyormuş ve bazı zamanlardada koku yapabiliyormuş bu sebeptendir ki ben yıkamıyorum ( ben gıda okudum arkadaşlar ordaki hocalarımızın tavsiyesiydi yıkamamak :)
 daha sonra poşetleri yada kutulara koyuyoruz benim dolap küçük olduğu için poşet tercih ettim ben iki poşet koyuyorum ince olduğu için poşetler yırtılır faln dolap kokusu olmasın diye :) ay ne zormuş bu tarif işi ya bana göre değilmiş. böylelikle kışlık ilk sebzemi hazırlamış bulunuyorum sırada tazefasulye, barbunya, bamya, patlıcan var ve tabi kışlık domates suyu.. daha çok işimmm varrr.. hadi kolay gelsinnn banaaaaa

1 yorum:

  1. oooh ne güzel ....
    kışa hazırlığını yapmışsın valla :))
    benim de yapmamlazım...
    ellerine sağlık canım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...