16 Aralık 2011 Cuma

Bizimle Kim Gelecek?

Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın dört eşi varmış. kral en çok dördüncü eşini sever, bir dediğini iki etmez, herşeyin en güzelini, en iyisini ona verirmiş.
Kral üçüncü eşini de çok severmiş. bu güzelliğin bir gün kendisini terk edeceğinden korktuğu için, onu çok kıskanır üzerine titrermiş.
Kral ikinci eşinide severmiş. kendine karşı her zaman iyi ve sabırlı davranan eşi, ne zaman bir derdi olsa daima onun yanında bulunur, sorunun çözümünde ona destek verirmiş. kraliçe olan birinci eşiymiş kralın. onu en çok seven , karşılık beklemeden seven, sağlığına ve hükümdarlığına en büyük katkıyı sağlayan bu eşi olmasına rağmen, kral bu eşini hiç sevmez ve ilgilenmezmiş.
Birgün kral ölümcül bir hastalığa yakalanmış. yakında öleceğini anladığı ve öldükten sonra yalnız kalmaktan çok korktuğu için, eşlerinden hangisinin ölüm yalnızlığını kendisi ile paylaşmak isteyebileceğini öğrenmek istemiş. en çok sevdiği dördüncü eşine, 
ölüm yolculuğunda  bana eşlik etmek istermisin? diye sorduğunda aldığı yanıt kalbine bir bıçak gibi saplanan kısa ve net 
mümkün değil ! olmuş
hayatım boyunca seni sevdim, sen benimle birlikte ölmeyi kabul edermisin ? sorusunu üçüncü eşi,
hayır, hayat çok güzel. sen ölünce ben yeniden evleneceğim, diye yanıtlamış ve kral bir kez daha yıkılmış.
Her sorunumda her zaman yanımda olan  bana yardım eden sendin. bu sorunumda bana yardımcı olurmusun sorusuna ikinci eşinden,
Bu sorunun için birşey yapamam olsa olsa sana mezara kadar eşlik eder güzel bir cenaze töreni yaptırır ve yasını tutarım, karşılığını almış.
Büyük bir hayal kırıklığı yaşamakta olan kral birinci eşinin sesiyle irkilmiş:
Nereye gidersen git seninle olurum seni takip ederim.
Ah! diye inlemiş kral;keşke bir şansım daha olsaydı.....


        Aslında hepimiz dört eşliyiz. 
Dördüncü eşimiz, vücudumuzdur. onun güzel görünmesi için ne kadar zaman kaynak ve çaba harcarsak harcayalım, öldüğümüzde bizi terk edecektir.
Üçüncü eşimiz, sahip olduğumuz servet ve statümüzdür. ölür ölmez başkalarına yar olacaktır.
İkinci eşimiz, ailemiz dostlarımızdır. tüm sorunlarımızı paylaştığımız bu kişilerin en son yapabilecekleri şey, bu dünyadan gözleri yaşlı bizi uğurlamak olacaktır.
Birinci eşimiz ruhumuzdur. bizimle birlikte her yere gidecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...