1 Ocak 2012 Pazar


1 Ocak 630 sabahı İslam Ordusu savaş pozisyonu aldı. İslam peygamberi Hz.Muhammed orduyu 4 kola ayırdı ve orduya şu emri verdi:
"Size karşı konulmadıkça, size saldırılmadıkça, hiç kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz, hiç kimseyi öldürmeyeceksiniz."
Hz. Muhammed hareket emri verdi ve Fetih Suresi'ni okuyarak Mekke'ye girdi.[4] 3 kol herhangi bir direnişle karşılaşmazken Halid bin Velid'in komutasındaki 4. kol, İkrime bin Ebu Cehilönderliğinindeki küçük bir saldırıyı geri püskürttü.[5] Hz.Muhammed Mekke'ye girer girmez genel af ilan edildiğini bildirdi ve Ebu Süfyan'a bildirdiği şekilde, kimseye dokunulmayacağını ilan etti. Ardından içerisinde 360 put bulunan Kabe'ye yöneldi. İsra Suresi'nin 81. ayetini okuyarak putları birer birer devirdi. Daha sonra da beraberindeki Müslümanlarla Kabe'yi tavaf etti.

bugün mekkenin fethi rabbim hepimize oraları, görmeyi peygamberimizin bastığı yerlere basmayı, kabeye bakarak namaz kılmayı, günahlarımızı oralarda bırakıp, tertemiz dönmeyi nasib etsin inşallah... bizim ailemiz çok büyük bir aile amcam babam gibidir amcamın çocuklarıda kardeşimmdir öyle büyütüldük biz ailemiz 10 kişilik bir aile ben ve kardeşim ve bir amcamınoğlu hariç hepsi gidip gördü oraları allah bizede nasib eder inşallahh..  hep hayalimdi babamla annemle beraber gitmek canım babam nasılda yüzünde güller açıyor.. keşke bende yanında olsaydımm  yanındakide amcamınoğlu kıskanıyorumm onu bu resmi görünce :) bu resim geçen seneden 15 kişiydiler sanırım baya bir kalabalık gitmişlerdi.. belki seneyede ben yollarımm oralardan babamın kolunda resmimi sizlere..
dua edinnn bizlerde görelimmmmm....

2 yorum:

  1. Amiiin diyorum guzel duan icin, insallah rabbim herkese nasip eder :((

    YanıtlaSil
  2. inşallah bizlerede nasib olur

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...